Kun aikaisin herää…niin kerkee paljon. Oon koko aamun tuijotellut kelloa, eikö se ole vasta kuin 9 jne. Nimittäin Taavi päätti herätä kuudelta. Ollaan sitten aamupäivästä ehditty tekemään jos jonkinmoista, esimerkiksi herkkuja välipalaksi koululaisille.
SYKSYN LUUMUPIIRAKKA (G/K)
Pohja: 100 g margariinia ja 1 dl sokeria sekoitetaan. Lisätään keskenään sekoitetut jauhot (vajaa 3 dl gluteenitonta jauhoa, 3/4 tl leivinjauhetta, 0.5 tl soodaa, 2 rkl vaniljasokeria), nypitään ja joukkoon sekoitetaan vielä n. 1/2 dl rahkaa. Sekoitetaan käsin taikinaksi ja painellaan voidellun piirakkavuoan pohjalle. Päälle leikataan luumulohkoja. (Rahkaseos: 3.5 dl rahkaa, vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan ja 1tl non egg jauhetta sekoitettuna 2 rkl vettä) Rahkaseos levitetään luumujen päälle. Paiston piirakan 175 asteessa, mutta min.määrä arvoitus kun sähköt katkes kesken kaiken. Ehkä n. 25 min….